– Gulset skal blomstre!
Frøydis Straumes yrkeskarriere har et bredt spenn. Læreren har vært arrangementsleder for et byjubileum, sørget for å fylle tribunen på Odd stadion og har jobbet med «sprelsk» ungdom. De neste årene skal Frøydis jobbe for å få Gulset til å blomstre.
Olé Bjørn Ulsnæs
Et google-søk på Frøydis Straume gir mange treff, men praktisk talt all informasjon en finner er, knyttet til porsgrunnsjentas profesjonelle liv. Frøydis Straume er en offentlig person, men samtidig veldig privat
Trives godt i Grenland!
– Det er godt å høre at jeg har lykkes i å være personlig, men ikke privat, svarer Frøydis på vårt spørsmål om hvem hun egentlig er. – Jeg er blitt en voksen dame etter hvert. Jeg har rundet 50 og et par år til, er samboer og har to voksne barn.
Frøydis er oppvokst i Drangedal og har gått på en bitte liten grendeskole og Drangedal ungdomsskole.
– Da jeg var 17 år, flyttet jeg til min mormor i Porsgrunn for å gå på videregående. Da var jeg ferdig med å være drangedøl.
Etter videregående flyttet hun til Oslo, der hun jobbet og tok forberedende. Deretter reiste hun til Notodden for å studere.
– Etter lærerskolen flytta jeg til Oslo og Holmlia. Da sønnen var to år, flytta vi til Porsgrunn. Der har jeg bodd siden og trives veldig godt i Grenland.
Både sosial og usosial
– Jeg er veldig glad i å være sammen med folk, og så er jeg veldig glad i å være aleine. Da leser jeg bøker, strikker, går på rockekonserter eller ser dårlig TV.
– Hva er favoritten blant dårlige TV-programmer?
– Det tør jeg nesten ikke å si, svarer Frøydis med en litt flau latter. – Det er helt håpløse ting. Det kan være sånn ordentlig dårlig, «Gift ved første blikk» og den slags. Jeg er ikke så stolt av det, men jeg slapper veldig godt av foran skjermen.
"Oppkomme av inspirasjon og smil"
Frøydis’ yrkeskarriere har et gjennomgående trekk, interessen for mennesker og spesielt ungdom.
– Jeg er mammaen til Brodd, er det første hun svarer når vi spør om yrkeskarrieren. – Maskoten ble skapt da jeg jobbet i Odd som arrangementsansvarlig.
Men arbeidskarrieren begynte ikke i Odd. Frøydis startet som avdelingsleder i en barnehage på Notodden. I 2005 fikk hun jobben som prosjektleder for byjubileet i Porsgrunn.
– Bakgrunnen til at jeg fikk den jobben? Jeg aner ikke, men jeg hadde lyst på’n og prøvde under intervjuet å gjøre alt jeg kunne for å få oppgaven. Forklaringen ligger kanskje i en artikkel i Telemarksavisa, der daværende ordfører Øistein Beyer omtaler Frøydis som «et oppkomme av inspirasjon og smil».
Fantastisk jobb
– Det er en av de mest fantastiske jobbene jeg har hatt. Det var helt spesielt å jobbe for å få alle gode krefter i byen til å spille sammen. Vi fikk med oss alle, fra Sjømannsforeningen til industrien på Herøya.
Etter at byjubileet var godt og vel feiret, gikk veien til arrangementslederstillingen i Odd. – Da jeg startet i 2007, hadde Odd et halvbygd stadion og et billettsystem som bare delvis fungerte. Og laget rykket ned til Adecco. Likevel hadde vi publikumsøkning, og det var gøy på Stadion. På «min siste» kamp i den jobben, Odd mot Rosenborg 28. august 2009, var alle billetter solgt.
Etter oppholdet i Odd startet Frøydis som SLT-koordinator i Skien kommune. Den jobben hadde hun i over 12 år før turen gikk til Larvik, der hun ledet samarbeidsprosjektet «Våre unge».
Leder områdesatsingen på Gulset
1. april i år startet Frøydis i jobben som prosjektleder for områdesatsingen på Gulset.
– Hva har vært motivasjonen din gjennom yrkeslivet?
– Et samfunnsengasjement og et brennende ønske om å få lov til å være med å bidra til noe som er større enn meg selv. Jeg liker å skape resultater sammen med andre. «Gründer innen offentlig sektor» kan være en god beskrivelse av min jobb-karriere.
Gulset skal blomstre!
Frøydis har vært glad i å få muligheten til å bidra med endringer. Det gjelder særlig i forhold til migrasjon, tospråklige og ungdom som tumler litt. Hun liker å sette søkelys på folks fordommer, tanker, antagelser og vaner. – Nå skal jeg jobbe med Gulset og bidra til at bydelen skal blomstre litt.
– Hva skal du gjøre på Gulset de neste fem årene?
– Det er veldig mye og på mange måte litt uavklart. Først skal jeg bli kjent i bydelen og få kontakt med lag og foreninger, ildsjeler og nøkkelpersoner, næringsdrivende og alle andre som kan bidra til å gjøre Gulset bedre. Jeg må høre på folkene som bor her, før jeg kan vite helt konkret hva jeg skal gjøre i jobben.
Stolt og begeistret
– Om fem år skal det være bedre å vokse opp på Gulset. Flere skal være inkludert i arbeidslivet og så skal vi skape et nærmiljø som er attraktivt og verdifullt. Skal du flytte til Skien, skal Gulset stå øverst på lista, forklarer prosjektlederen. – Det skal vi få til ved at de som bor her, blir enda mer stolt og begeistret for bydelen sin.
Skien BBL er med!
Skien Boligbyggelag ønsker også å være med i utviklingen av Gulset, og planlegger 75 leiligheter med parkeringskjeller på tomten ved siden av Gulsetsenteret.
– Prosjektet er under utvikling, og vi jobber med avklaring mot forskjellige instanser. Ønsker du å bo i en av disse leilighetene kan du melde deg som interessent ved å sende en e-post til meg på ghk@skien.bbl.no, sier Gunn-Heidi Kittilsen i Skien BBL.
Artikkelen fortsetter under lenkene
Les også
-
Vi gleder oss til å flytte inn
Inger Lise Reistad Bjørklund og Vigdis Reymert Billington skal bo vegg i vegg når de flytter inn i Bovieran. Nå er de i full gang med å forberede sin…
-
Suksess for kaffebaren på Falkum
I september er det to år siden Lindemans Kaffebar åpnet dørene på Falkum, og kaffebaren har etablert seg som en nabolags-kafe i bydelen.…
-
– Vi flytter hjem igjen
– Vi gleder oss veldig til å komme tilbake til huset vårt i Cappelensgate 11. Før sommeren flytter vi inn i topp moderne lokaler der historien vår…
Skien BBL har mange boligprosjekter gående til enhver tid. Her kan du lese mer om Skien BBLs boligprosjekter.