– Viktig at andelseierne kommer
– Det er på generalforsamlingen andelseierne og styret møtes. Det er der vi gir informasjon om viktige saker og hva styret har gjort gjennom året. Derfor er det avgjørende at flest mulig møter opp, sier borettslagsleder Charlotte Jacobsen.
Ole Bjørn Ulsnæs
Våren er tid for generalforsamling i de fleste boligselskapene tilknyttet SBBL. Her velges styre, og det er på generalforsamlingen de viktigste beslutningene om borettslaget tas.
Starter med styremøte
– Prosessen fram mot generalforsamlingen starter med et styremøte, forteller Charlotte. Hun har sittet i styret i borettslaget Klyve VI i tre år og ble valgt til leder for et år siden. – På styremøtet fastsetter vi dato for general forsamlingen og forbereder saker. Hos oss holdes årets generalforsamling uka etter påske. Vi sender ut informasjon til beboerne og oppfordrer til å komme med forslag til saker som skal tas opp på møtet.
Etter utløpet av fristen for å sende inn forslag samles styret til et nytt møte. Der behandles eventuelle forslag, og styret legger fram sin innstilling til generalforsamlingen.
– Det er ikke så ofte det kommer inn forslag fra andelseierne, forteller Charlotte. – De fleste innspillene kommer fra oss i styret, men det er svært viktig at alle andelseierne kan påvirke driften av borettslaget på denne måten. De som ikke har anledning til å møte opp selv, kan gi en nabo eller andre mulighet til å avgi stemme på sine vegne.
Artikkelen fortsetter under lenkene
Les også
-
Hva dekker felleskostnadene
Vi er inne i en tid med sterk prisvekst. Også felleskostnadene øker. Men hva får vi for pengene?
-
Innflytting 4. kvartal
Bovieran på Falkum vokser fram. Byggearbeidene har gått «på skinner», og alt ligger til rette for innflytting i god tid før jul. I oktober/november…
-
10 morsomme (nesten) gratis aktiviteter
Det er mye gøy man kan finne på som ikke tømmer sparekontoen. Her er det bare å la kreativiteten blomstre. Vi er inne i en dyrtid hvor økonomien er…
Fasade-rehabilitering
Den viktigste saken på årets generalforsamling blir det store fasadeprosjektet Klyve VI
er i gang med. – Vi skulle vært i gang i høst,
men av ulike grunner er prosessen satt litt
på vent. Vi har signert en intensjonsavtale
med en leverandør, materialer er bestilt, så
det går mot oppstart om ikke lenge. I fjor var
prosjektleder Erik Waldemarsen også med
på generalforsamlingen for å forklare om
rehabiliteringsprosjektet.
Prosjektet preget fjorårets årsmøte og kommer til å være den viktigste saken i år også. – Vi bruker generalforsamlingen til å informere, forklarer borettslagslederen. – Det er her vi når ut til andelseierne, og jeg håper at temaet vil føre til at det kommer flere beboere enn vanlig. I tillegg til den store rehabiliteringen, informerer vi om årshjulet for borettslaget, en tiårsvedlikeholdsplan vi utarbeidet for noen år siden og eventuelle andre aktuelle saker.
Får hjelp
Rådgiver Marianne Tveraaen Andreassen er
borettslagets kontakt hos SBBL, og normalt
er hun med på generalforsamlingen som
møteleder. – Det gjør at avviklingen av møtet
blir enklere, forklarer Charlotte. – Det kan bli
noen diskusjoner og spørsmålsrunder, og
det er enklere for oss i styret å delta i diskusjonen når møtet ledes av en utenfra. Om
debattene skulle dra ut, er det også enklere
for en utenfra å sette strek.
SBBL hjelper også borettslaget med å trykke opp sakspapirer med regnskap, budsjett, årsmelding og alt annet som skal være med. Heftet oppsummerer alt som angår driften av Klyve VI. – Selv om den samme informasjonen ligger på «Mine sider» i SBBLs web løsning, synes jeg heftet er en fin løsning. Da får medlemmene innsikt i alt styret har gjort, og det er lett for alle medlemmene å se hva som har skjedd. Mange gjør notater og tar med seg heftet til generalforsamlingen.