
Med hjerte for mat
Olav Kåre Jørgensen og Stian Røsand trives aller best på kjøkkenet, og stadig flere får kjenne på trivselen rundt matbordet deres. De to driver Smia og Mætt og go i Kristiansund, og nå kan alle KBBL-medlemmer nyte deres middager og lunsjer med rabatt!
Ingrid Kvande
Olav Kåre Jørgensen og Stian Røsand har drevet innen restaurant og hotell siden de var ca. 20 år, og deres veier krysset på Håholmen i 2007. Siden har de vært på bølgelengde og satset sammen
Matglede
Spisestedene Smia og Mætt og Go har ulik profil, men lidenskapen for mat er tydelig på begge steder.
– Mætt og Go er et litt mer uformelt sted, og her har vi også lokalmatbutikk. Her har vi servert mye tradisjonsmat, men det vil komme noe mer nytt nå. Det er fint med flere valgmuligheter, og spesielt siden vi også har et studentmiljø i byen. Generelt er vi også opptatt av å følge sesongene i menyen, forteller Stian.
Artikkelen fortsetter under lenkene
Les også
-
10 gode grunner til å delta
Vår og høst er gjerne dugnadstid i boligselskapene, da er det ofte behov for arbeid på fellesarealene for å klargjøre for en ny sesong. Men også…
-
Bruk de samme pengene flere ganger
Som medlem i boligbyggelag får du bonus og rabatter hos en rekke butikker og virksomheter. For hver krone du bruker hos disse samarbeidspartnerene,…
-
Byen med de fire land
Kristiansund består av fire land: Kirkelandet, Nordlandet, Gomalandet og Innlandet. På sistnevnte land har det flotte leilighetsbygget Port Arthur…
Beste Fishan
Fishan er heldigvis sesong-uavhengig, så den kan du nye hele året. Og det gjør mange! Da Arne Hjeltnes og Arne Brimi, kjent fra TV-programmet «Gutta på tur», uttalte at Fishan fra Mætt og Go var den beste de hadde smakt, fikk fisken bein å gå på.
– Den påfølgende uka solgte vi nesten ingenting annet enn Fishan - hele 2000 porsjoner fant veien fra grytene våre til sultne mager, og det er fremdeles veldig populært, sier Olav.

Nordmørsk tapas
På Smia er byens nasjonalrett bacalao og andre klippfiskretter selvskreven. Men Nordmørsk tapas, som består av blandaball, to forskjellige fiskekaker og sild servert i apetittlige små porsjoner på spansk vis, er en utrolig populær rett.
– Trønderne er helt ville etter Nordmørsk tapas, og vi synes det er artig å lage noe ingen andre har, sier Stian.
Medlemsfordel
- Stian Røsand og Olav Kåre Jørgensen har drevet Smia siden januar 2015 og Mætt og go siden september 2016.
- Som medlem i KBBL får du nå 10 % rabatt på dagens middag på Mætt og go, og 10 % rabatt på lunsj på Smia.
Artikkelen fortsetter under lenkene
Les også
-
44 fine år i KBBL!
Få har vært så tett på så mye av KBBLs historie som Britt Stokke. Hun begynte i regionens boligbyggelag i 1977, og har tatt del i både nedturer og…
-
Glad for lading
Nå kan beboerne i Myra borettslag lade elbilene sine hjemme. Nylig ble det installert seks ladeplasser her, og flere er under planlegging.
-
– Noe helt nytt!
Her kommer en ny boligtype, og fargene er definitivt tilbake – det er mange grunner til å glede seg over lanseringen av det andre feltet på Skorpa!